Kontakta Bertils Renoveringsfirma

Telefon: 040 - 41 66 00
E-post: [email protected]
Adress: Birger Jarlsgatan 41D, 216 11 Limhamn

Bästa tipsen inför en köksrenovering Malmö

Köket är inte bara en plats där matlagningen ska fungera. Köket är hemmets hjärta och ett av de rum vi spenderar mest tid i. En köksrenovering kan få hela hemmet att kännas fräschare oavsett om du bara målar om eller om du byter ut köksinredningen. En köksrenovering kan handla om att byta ut köksluckor och måla om eller en helrenovering där du byter ut stommar och golv. Köksrenovering kan variera mycket i kostnad beroende på om det är ett stort eller litet arbete som ska utföras. Att renovera köket kan vara värt att satsa lite extra på, då ett dyrare material är hållbarare och inte slits så fort. Är ni många i hushållet slits köket desto mer.

Hur mycket behöver du renovera i köket egentligen?

Det beror helt på. Om bänkskivorna är slitna och fula och lådor till viss del är skadade. Ja, då är det nog lika bra att riva ut allt och börja på ett nytt, modernt och fräscht kök. Ibland kan det räcka med att måla om, byta ut köksluckor, nya handtag och kanske byta ut blandaren för att uppdatera köket.

De viktigaste sakerna i ett kök är att det är bra hållbara vitvaror. Vi lägger också märke till utseendet. Främst är det bänkskivan som drar till sig uppmärksamhet. Är den vacker och inte har några synliga märken förhöjer det hela köket. Köksluckor med snygga handtag förstärker den upplevelsen.

Sedan får du inte glömma belysningen. Du ska både ha bra belysning för att kunna vara arbeta i köket och få ett trivsamt ljus som förhöjer upplevelsen. Ett snyggt kök med dålig belysning kommer att kännas fult och du vill till slut inte vara där. Ska du måla köksväggarna, kaklat vid bänkskivan och byta ut golvet då kommer det ta tid, men det kommer vara värt det.

Tänk på hur ofta du är i köket. Den tid som du spenderar där ska vara ett ställe där dina sinnen möts av smakrika dofter, vackra detaljer och intressanta samtal.

Planera din köksrenovering i god tid

Det är viktigt att noga tänka igenom planeringen inför en köksrenovering. Material och utförande ska vara så funktionellt som möjligt. Ge dig 6-12 månader i planering innan du ska genomföra arbetet.

Vad är det som inte fungerar i det nuvarande köket? Står kylen & frysen för långt bort gentemot spisen eller står de alldeles för nära? Vill du ha ett större eller mindre diskho? Vilken storlek på diskmaskinen är lämplig för ditt hushåll som kan få plats i ditt kök?

När det gäller utseendet på köket handlar det mycket om tycke och smak, men för att ge en liten fingervisning så kan det exempelvis i ett sekelskifteshus passa bäst med ett mer tidstypiskt utseende på ditt nya kök och i en modern lägenhet kan en modern köksdesign fungera bäst. Det kan också vara bra att tänka på att ett trendigt kök kan bli omodernt. Ditt nya kök ska hänga med länge.

Ett nyrenoverat kök i Malmö

Vad du ska tänka på inför en köksrenovering

Om du vill renovera ditt kök finns det ett antal olika saker att tänka på. Det första du bör göra är att bestämma dig för vad du vill åstadkomma med renoveringen. Vill du bara fräscha upp det befintliga köket eller vill du göra mer omfattande förändringar? Därefter bör du ta storleken på köket i beaktande. Om det är ett stort kök kommer det ta betydligt längre tid än ett litet. Kan kännas självklart, men tiden ökar mer än vad du tror. Större kök = större utmaningar.

När du har bestämt dig för vad du vill åstadkomma med renoveringen och tagit storleken på köket i beaktande är det dags att börja planera. Det finns olika saker att tänka på när du renoverar ett kök. Du bör t.ex. tänka på vad du vill ha för arbetsytor, förvaringsmöjligheter, belysning osv. Det är också viktigt att tänka på hur du vill ha köket indelat.

När du har planerat klart är det dags att börja renoveringen. Du bör börja med de delar av köket som kräver störst ombyggnad. Därefter kan du gå vidare till de mindre delarna. När du har renoverat klart är det bara att njuta av det nya köket!

Har du råd med att göra köksrenoveringen själv?

Du behöver räkna ut vad du har råd med och vad som behövs göras för att få ett snyggt och funktionellt kök. Hur lång lista kan det bli?

 • Hur många vitvaror ska köpas in?
 • Vad kostar olika bänkskivor och hur motståndskraftiga ska de vara?
 • Antalet nya köksmoduler?
 • Nytt golv?
 • Arbetskostnader?
 • Ny belysning och ev nya elledningar?

Vissa saker får du inte göra själv om du inte är certifierad elektriker eller rörläggare. De saker som du känner att du har kunskap till att genomföra själv får du försöka beräkna hur lång tid det kan ta och vilken utmaning för dig det är att genomföra det (och hur mycket ork det finns hos dig och resterande hushåll att vänta på att köksrenoveringen blir genomförd).

Vad kostar det att renovera köket?

Värdera din egen tid. Det är snabbare och effektivare att  låta hantverkare genomföra arbetet. Då vet du också att det kommer bli ordentligt gjort och betydligt snabbare än dig. Under köksrenoveringen som görs av hantverkare kommer du också kunna ta vara på din egen tid för att ha orken att utföra ditt vanliga arbete, istället för att komma sliten till jobbet.

5 sammanfattande tips inför en köksrenovering

 • Starta med planeringen i god tid, gärna 6-12 månader innan du vill påbörja arbetet. På så sätt har du tid att fundera och planera och samla in inspiration.
 • Bestäm dig för hur mycket pengar du har råd att lägga på renoveringen, det är lätt att man snabbt kan gå över budget.
 • Försök hitta en bra kompromiss mellan dina behov och vad som passar in i ditt hem, t.ex. om du behöver mer förvaringsutrymme kan man titta på alternativ till vanliga skåp.
 • Välj material och produkter som passar din livsstil och ditt hem, t.ex. om du har barn och husdjur kan det vara bra att välja motståndskraftiga ytor.
 • Fundera på vilka funktioner och bekvämligheter du vill ha i ditt kök, t.ex. om du vill ha en diskmaskin, integrerad kyl och frys eller andra smarta lösningar.
Sammanfattning av de bästa tipsen inför en köksrenovering Malmö

Behöver du hjälp med köksrenovering i Malmö med omnejd?

Bertils Renoveringsfirma har funnits sedan 2012 och har ett gott rykte. Vi åtar oss renoveringsprojekt i Malmö med omnejd.

Vi vårdar din tid och hjälper dig med din köksrenovering så du har tid med annat. Vi tar hand om hela projektet om du behöver det. Vi samordnar med alla hantverkare under renoveringen så du slipper vara projektledare.

Vi samarbetar med de flesta köksleverantörerna, så vi har erfarenheten att få ditt kök att se ut exakt som du har tänkt dig.  Det finns också fler fördelar med att köpa köket genom oss. Det ger dig inte bara en bra rabatt utan vi sköter allt. Vi måttar själva och transporterar det från butik till hem. Som sagt, vi blir din projektledare så att du slipper oroa dig för allt. Vi tar hand om hela köksrenoveringen från måttande till slutförande.

Välkommen att höra av dig till oss!