Köksrenovering Malmö? Du är i trygga händer

Köket är inte bara en plats där matlagningen ska fungera. Köket är hemmets hjärta och ett av de rum vi spenderar mest tid i. En köksrenovering kan få hela hemmet att kännas fräschare oavsett om du bara målar om eller om du byter ut köksinredningen. En köksrenovering kan handla om att byta ut köksluckor och måla om eller en helrenovering där du byter ut stommar och golv.

Köksrenovering kan variera mycket i kostnad beroende på om det är ett stort eller litet arbete som ska utföras. När man renoverar köket kan vara värt att satsa på ett dyrare material som är hållbarare och inte slits så fort. Är ni många i hushållet slits köket desto mer.

Att tänka på vid en köksrenovering Malmö

Budget

När du planerar en köksrenovering i Malmö är det viktigt att ha en realistisk budget. Detta inkluderar inte bara kostnaderna för material, utan också arbetskostnader och eventuella avgifter för rivning och avfallshantering. Var noga med att lägga till en marginal för oväntade utgifter. Ett exempel är att behålla platsen för tappvatten och avlopp är bättre ur en ekonomisk synpunkt än att behöva flytta dessa.

Planläggning

För att få det kök du drömmer om är det viktigt att planera noga. Ta reda på vad du vill ha i ditt nya kök och tänk på dina behov och önskemål. Tänk också på kökets nuvarande layout för att se till att det nya köket är funktionellt och bekvämt att använda.

Vi hjälper dig gärna med uppmätning inför ert möte med er köksleverantör. Genom att ta hjälp av våra köksleverantörer kan du få andra perspektiv på ett nytt köksutförande. Ofta kan det vara smidigast att riva ut allt gammalt och installera nytt.

Avtal

När du har beslutat dig för att genomföra renoveringen, är det viktigt att anlita en pålitlig hantverkare. Ta reda på referenser och se till att de har erfarenhet av liknande projekt. Läs noga igenom kontraktet innan du undertecknar det, och säkerställ att alla detaljer är klara, såsom tidsplan, budget och ansvarsområden. Genom att vara förberedd kan du minimera risken för problem under renoveringen och vara säker på att du får det kök du drömmer om.

Hur mycket behöver du renovera köket?

Om du funderar på att renovera ditt kök i Malmö så är det viktigt att först bedöma vilken grad av renovering som behövs. Om bänkskivorna är slitna och fula och lådorna till viss del är skadade, så kan det vara bäst att riva ut allt och börja om med ett nytt, modernt och fräscht kök. Men om köket bara behöver en uppdatering, så som målning, byten av köksluckor, nya handtag och blandare, så kan det vara tillräckligt för att ge köket ett nytt utseende.

Viktiga saker i ett kök är att det har hållbara vitvaror och ett tilltalande utseende. Bänkskivan är en av de mest uppmärksammade detaljerna och om den är vacker och fri från synliga märken så höjer det hela köket. En snygg bänkskiva kombinerat med stilfulla köksluckor och handtag förstärker den totala upplevelsen.

Belysning i ett nytt kök

Ljus är en annan viktig faktor i ett kök. Du behöver bra belysning för att kunna arbeta effektivt i köket samtidigt som du vill ha ett trivsamt ljus som förhöjer upplevelsen. Ett vackert kök med dålig belysning kan kännas mindre trivsamt och du kommer till slut inte vilja vara där. Så, om du även planerar att måla om väggarna, kakla ovanför bänkskivan och byta ut golvet, så kommer det ta tid men det kommer vara värt det.

Tänk på hur ofta du använder ditt kök. Du spenderar mycket tid där så det ska vara ett ställe där dina sinnen möts av smakrika dofter, vackra detaljer och intressanta samtal. Så, även om det tar tid att renovera kök, så kommer det till slut att vara ett viktigt steg mot ett kök som du trivs i och som ger dig njutning varje gång du är där.

Ett nyrenoverat kök i Malmö

Planera din köksrenovering i god tid

Det är avgörande att planera din köksrenovering i Malmö noga för att säkerställa att resultatet blir både funktionellt och estetiskt tilltalande. Ge dig själv 1-3 månader att planera projektet för att få en överblick över material, utförande och budget innan du börjar renovera köket.

Börja med att identifiera vad som inte fungerar i det nuvarande köket. Fråga dig själv frågor som: Står kylen och frysen på rätt avstånd från spisen? Behöver du en större eller mindre diskho? Passar den nuvarande diskmaskinen för ditt hushålls storlek?

Hur man väljer kökdesign inför att renovera kök

För att välja en lämplig köksdesign bör du ta hänsyn till både tycke och smak och de existerande byggnadsförutsättningarna. Ett sekelskifteshus kan till exempel passa bättre med en mer tidstypisk design, medan en modern lägenhet kanske kräver en mer modern design. Men tänk på att det trendiga köket kan bli omodernt med tiden. Ditt nya kök bör hålla sig fräscht och modern lång tid framöver.

Har du råd med att göra köksrenoveringen själv?

Du behöver räkna ut vad du har råd med och vad som behövs göras för att få ett snyggt och funktionellt kök. Hur lång lista kan det bli?

 • Hur många vitvaror ska köpas in?
 • Vad kostar olika bänkskivor och hur motståndskraftiga ska de vara?
 • Antalet nya köksmoduler?
 • Nytt golv?
 • Arbetskostnader?
 • Ny belysning och ev nya elledningar?

Vissa saker får du inte göra själv om du inte är certifierad elektriker eller rörläggare. De saker som du känner att du har kunskap till att genomföra själv får du försöka beräkna hur lång tid det kan ta och vilken utmaning för dig det är att genomföra det (och hur mycket ork det finns hos dig och resterande hushåll att vänta på att köksrenoveringen blir genomförd).

Vad kostar det att renovera köket?

Värdera din egen tid

Det är snabbare och effektivare att låta hantverkare genomföra arbetet. Då vet du också att det kommer bli ordentligt gjort och betydligt snabbare än dig. Under köksrenoveringen som görs av hantverkare kommer du också kunna ta vara på din egen tid för att ha orken att utföra ditt vanliga arbete, istället för att komma sliten till jobbet.

Bertils renoveringsfirma erbjuder en flexibel lösning för att beställa och montera ditt drömkök. Du har frihet att välja den leverantör du önskar och vi står till tjänst för att säkerställa en professionell montering. Låt oss hjälpa dig att förverkliga dina drömmar om det perfekta köket, från beställning till färdig montering.

5 sammanfattande tips inför en köksrenovering

  • Det är viktigt att planera din köksrenovering i god tid för att säkerställa en smidig process och undvika sena förseningar. Vi rekommenderar att du börjar planera 1-3 månader innan du vill påbörja arbetet. Detta ger dig tillräckligt med tid att fundera på dina önskemål och preferenser samt samla in inspiration från olika källor. Du kan också ta reda på vilka leverantörer som erbjuder de produkter du är intresserad av och jämföra priser och kvalitet. Genom att planera i god tid kan du vara säker på att du får det kök du drömmer om och undvika frustration och oväntade utgifter.

 

  • Det är avgörande att ha en realistisk budget när du planerar din köksrenovering. Att fastställa en budget hjälper dig att bestämma vilka förändringar du har råd med och hindrar dig från att gå över budgeten. Det är lätt att fastna i drömmar om det perfekta köket och överdriva vad man har råd med. Men att överskrida din budget kan leda till oönskade ekonomiska bekymmer och stress. Så, sätt en realistisk budget och försök att hålla dig till den så mycket som möjligt. Genom att följa din budget kan du säkerställa att du får det kök du vill ha utan att bli överväldigad av höga kostnader.

 

  • När du planerar din köksrenovering är det viktigt att hitta en bra kompromiss mellan dina behov och vad som passar in i ditt hem. Kanske har du behov av mer förvaringsutrymme men vill inte ha en känsla av trångboddhet i rummet. I stället för att välja traditionella skåp, kan du överväga alternativ som öppna hyllor eller inbyggda skåp som tar upp mindre yta. Genom att tänka kreativt och anpassa dina val till din specifika livsstil och rummet du har att arbeta med, kan du få det drömkök du vill ha samtidigt som du tar hänsyn till befintliga begränsningar. En bra kompromiss hjälper till att skapa en harmonisk och funktionell lösning som passar både dina behov och ditt hem.

 

  • När du väljer material och produkter för din köksrenovering i Malmö är det viktigt att tänka på din livsstil och ditt hem. Om du har barn eller husdjur, till exempel, kan det vara en god idé att välja ytor som är motståndskraftiga och lätta att underhålla, såsom laminat eller kompositmaterial. Dessa ytor är lätta att rengöra och tål slitage, vilket gör dem till ett bra val för aktiva hem. På samma sätt, om du är en passionerad kock, kan du välja ytor som är lätt att arbeta på och hålla rena, såsom granit eller marmor. Genom att välja material och produkter som passar din livsstil och ditt hem, kan du skapa ett kök som är både funktionellt och estetiskt tilltalande och som kommer att möta dina behov och önskemål på lång sikt.

 

 • När du planerar att renovera köket det viktigt att fundera på vilka funktioner och bekvämligheter du vill ha i ditt nya kök. Det kan vara en god idé att göra en lista över de saker som är viktiga för dig, såsom en diskmaskin för enkel rengöring, en integrerad kyl och frys för att spara utrymme, eller andra smarta lösningar som underlättar vardagslivet. Genom att tänka igenom dessa saker i förväg kan du säkerställa att du får det kök du vill ha och att alla dina behov blir tillgodosedda. Du kan också ta hänsyn till befintliga begränsningar i ditt hem och anpassa dina val efter det, såsom el- och vattenanslutningar, fönster och dörrar, och övriga rum som ligger i anslutning till köket.

Sammanfattning av de bästa tipsen inför en köksrenovering Malmö

ROT-avdrag vid köksrenovering i Malmö och sydvästra Skåne

ROT-avdraget är en möjlighet för svenska hushåll att få tillbaka en del av pengarna de lägger på renoveringar av sitt hem. Om du planerar en köksrenovering är det viktigt att veta att ROT-avdraget gäller för arbete som utförs i det egna hemmet, inklusive köksrenoveringar.

Bertils renoveringsfirma hjälper dig att utnyttja ROT-avdrag till fullo så att du får tillbaka så mycket pengar som möjligt. Våra erfarna hantverkare tar hand om allt arbete, från planering till genomförande, så att du kan fokusera på att njuta av ditt nya kök.

Tänk på att ROT-avdraget har ett årligt beloppsgräns på 50 000 kronor per person och att det endast gäller för arbete som utförs av en anlitad yrkesperson. Bertils renoveringsfirma säkerställer att allt arbete uppfyller kraven för ROT-avdraget.

Kontakta oss idag för att boka en kostnadsfri konsultation och ta första steget mot ditt drömkök med hjälp av ROT-avdrag.

Behöver du hjälp med köksrenovering i Malmö med omnejd?

Bertils renoveringsfirma är en ledande aktör inom köksrenovering i Malmö, med en passion för att skapa drömkök för våra kunder. Vårt dedikerade team av duktiga hantverkare har mångårig erfarenhet av att leverera högkvalitativa renoveringar med bibehållen känsla för detaljer och kundens individuella önskemål.

Vi strävar alltid efter att erbjuda den bästa kundupplevelsen och vi jobbar nära våra kunder för att förstå deras önskemål och förväntningar. Genom en noggrann planering och en transparent kommunikation säkerställer vi att resultatet blir precis som du önskar.

Vår målsättning är att alltid leverera renoveringar av högsta kvalitet med en snabb och smidig process. Vi använder endast de senaste teknikerna och materialen för att säkerställa att du får ett långvarigt och funktionellt kök som du kommer att njuta av i många år framöver.

Lång erfarenhet av köksrenovering i Malmö och angränsande län

Bertils Renoveringsfirma har funnits sedan 2012 och har lång erfarenhet och ett gott rykte. Vi åtar oss renoveringsprojekt i Malmö med omnejd.

Vi vårdar din tid och hjälper dig med din köksrenovering så du har tid med annat. Vi tar hand om hela projektet om du behöver det. Vi samordnar med alla hantverkare under renoveringen så du slipper vara projektledare.

Vi samarbetar med de flesta köksleverantörerna, så vi har erfarenheten att få ditt kök att se ut exakt som du har tänkt dig.  Det finns också fler fördelar med att köpa köket genom oss. Det ger dig inte bara en bra rabatt utan vi sköter allt. Vi måttar själva och transporterar det från butik till hem. Som sagt, vi blir din projektledare så att du slipper oroa dig för allt. Vi tar hand om hela köksrenoveringen från måttande till slutförande.

Välkommen att höra av dig till oss!