Badrumsrenovering Malmö

Överväger du att renovera badrummet? Bertils Renoveringsfirma, med bas i Limhamn, Malmö, är din specialist inom att renovera badrum i Malmö och sydvästra Skåne. Med lång erfarenhet, transparent prissättning och många nöjda kunder, erbjuder vi kostnadsfria offerter. Låt oss hjälpa dig förvandla ditt badrum från idé till verklighet.

Renovera badrum i Malmö i tre steg

 1. Kostnadsfritt hembesök:
  För att ge er en detaljerad offert behöver vi träffa er och förstå era önskemål. Efter mötet presenterar vi en kostnadsfri offert. Använd formuläret eller ring oss för att boka en tid.

 2. Välj inredning & plattor:
  Vi samarbetar med ledande återförsäljare i Malmö. I deras butiker får ni all den inspiration och hjälp ni behöver för era val inför renoveringen.

 3. Realisera ditt drömbadrum:
  När offerten godkänns sätter vi tillsammans ett startdatum. Att renovera badrum tar ungefär 3 veckor, beroende på badrummets omfång och design.

Med all kompetens under samma tak

Fördelen med att anlita oss är att vi besitter den kompetens och behörigheter som krävs att renovera ditt våtutrymme.

Vid en badrumsrenovering krävs både elektriker, VVS-montör, plattsättare och snickare.

Vi tillhandahåller all den kompetens, vilket innebär att ni inte behöver anlita externa företag. För våra kunder skapar det en smidig process och större trygghet.

Lång erfarenhet av att renovera badrum i malmö

Med vår långa erfarenhet av våtutrymmen har Bertils Renoveringsfirma etablerat sig som en ledande expert inom badrumsrenovering i Malmö och omgivande områden. Vår breda erfarenhet innebär att vi tar hand om alla aspekter av renoveringsprocessen, från materialval och bygganmälan till rot-avdrag och budgethantering.

Ett badrumsprojekt kan vara komplext, men med rätt planering och vårt erfarna team får du det badrum du önskar, till ett konkurrenskraftigt pris. Oavsett storlek på projektet står vi redo att överträffa dina förväntningar. Vi hjälper dig att förvandla ditt badrum på bästa möjliga sätt i Malmö och sydvästra Skåne.

Överlåt badrumsrenoveringen åt ett proffs

För en framgångsrik renovering av badrum, välj ett företag med gedigen expertis. Hos Bertils Renoveringsfirma garanterar vi en renovering av högsta kvalitet från start till mål, komplett med arbetsgaranti.

Att anlita experter med specifik badrumskunskap borgar för både estetiskt tilltalande och hållbara resultat. Eftersom badrum kombinerar både vatten och elektricitet, kräver de noggrannhet och precision i utförandet. Vår noggrannhet ser till att alla detaljer är korrekt hanterade, från täthet i underliggande skikt till designenligt utförande.

Genom att välja Bertils Renoveringsfirma överlämnar du ansvaret till oss. Vi erbjuder helhetsansvar och följer alla branschstandarder, vilket ger dig trygghet genom hela processen. Bland våra pålitliga samarbetspartners finns Konradssons Kakel, Kakelcentralen och Höganäs Kakel, men vi samarbetar även brett med andra aktörer.

Vi förblir kontinuerligt uppdaterade med den senaste teknologin och väljer samarbetspartners baserat på deras kvalitet och pålitlighet. Du kan på så sätt alltid känna dig trygg med att du får bästa möjliga material inom avtalad tid.

En badrumsrenovering utfört av Bertils Renoveringsfirma

Design, tillval och planlösning

Vi erbjuder en omfattande service för ditt badrum, från design och planlösning till utrustning och belysning, med stöd av våra expertpartners. Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning där vi tillsammans utforskar dina önskemål, nuvarande badrumsutformning och förbättringsmöjligheter. Ett hembesök före renoveringen garanterar optimalt genomförande. Låt oss vägleda dig från koncept till färdig installation.

Att tänka på inför en badrumsrenovering Malmö

En badrumsrenovering är ett omfattande projekt som kräver både kunskap och planering. Ju mer planering och förarbete, desto bättre brukar slutresultatet bli. Även om du anlitar en professionell firma till ditt badrumsprojekt är det många frågor som dyker upp.

Badrumsrenovering av Bertils Renoveringsfirma - din expert på badrumsrenovering, Malmö

Badrummets storlek

Innan renovering, börja med att noggrant mäta ditt badrum. Mät dess storlek, höjd samt placering av fönster och inbyggda element. Denna information är kärnan i planeringsfasen. En detaljerad skiss baserad på dessa mått kommer att vara ovärderlig för både dig och oss, och underlättar beslut om möjliga förändringar.

Sätt en budget

Innan du planerar en renovering, fastställ en budget. Även om badrumsrenoveringar kan vara prisvärda, kan lyxmaterial och omfattande förändringar höja kostnaderna. Dina val, som golvvärme eller särskild belysning, påverkar slutpriset.

Vilken stil vill du ha i ditt badrum?

Det finns massor av olika badrumsstilar, exempelvis:

 • Minimalistiskt

 • Modernt

 • Klassiskt

 • Romantiskt & lantligt

 • Svartvitt

 • Industriellt

 • Retro

 • Naturnära

Ett nyrenoverat badrum i en annan vinkel

Ta med en moodboard till våra partners

Samla inspiration från tidningar, bloggar och sociala medier, och skapa en moodboard. Denna samlingsplatta av bilder, färger och material hjälper till att konkretisera din vision. Genom att dela din moodboard med oss och våra partners blir kommunikationen kring renoveringen mer effektiv och riktad så att du ska få ett badrum så som du vill ha det.

Tillval och Inredning för badrumsrenovering i Malmö

Att göra tillval för inredning i ditt badrum är en spännande process som i hög grad beror på din budget och den stil du önskar. Vi är godkända av Byggkeramikrådet för att hantera tätskikt, och ytskiktets utformning kan variera från kakel till granitkeramik. Med skickliga partners som Konradssons Kakel, Kakelcentralen och Höganäs kakel kan vi erbjuda ett brett utbud av färger och tillval.

Belysning

Belysningen spelar en stor roll för badrummets atmosfär. Oavsett om du vill ha spotlights eller andra lampor hjälper vi dig att uppnå den perfekta ljussättningen. Vi kan även ge råd om placering av eluttag och strömbrytare för att skapa ett harmoniskt och funktionellt badrum.

Planlösning och detaljer

Utöver inredning och belysning finns andra viktiga aspekter att tänka på vid badrumsrenovering. Det kan vara att överväga om rummets planlösning behöver förändras, eller detaljer som golvvärme och golvbrunn. Golvvärme erbjuder extra komfort medan golvbrunnens placering kan vara avgörande för rummets funktion.

Golvbrunn

Gamla golvbrunnar, speciellt de från före 1990, bör bytas ut. Bostadsrättsföreningar kan ibland stå för kostnaden, så det lönar sig att kolla med din förening i förväg. Väggnära golvbrunnar har blivit populära på senare tid, de är estetiskt tilltalande och möjliggör golvvärme över hela ytan.

Rörbyte

Vid renovering bör du även fundera på om det är dags att byta ut rören. Om relining har utförts i ditt avloppssystem är det viktigt att samråda med berörda parter för att se till att garantin fortsätter att gälla.

Professionell hjälp

Badrumsrenovering kräver precision och expertis. Även om kosmetiska justeringar kan göras själv, rekommenderar vi att du anlitar en erfaren firma som oss för hela projektet.

Renovering innefattar ofta flera hantverksområden, från inredning till elektriska installationer. Speciellt arbete som elektricitet och tätskikt bör hanteras av certifierade proffs för att säkerställa att allt uppfyller försäkrings- och säkerhetskrav.

Oklar över regelverket kring badrumsrenoveringar? Kontakta oss, vi guidar dig rätt!

Byggkeramikrådet

Bertils Renoveringsfirma (Woltan AB) är självklart medlem i Byggkeramirådet (BKR). Detta borgar för en trygghet för dig som kund att vi utför våra arbeten enligt rådande bestämmelser.

Hur mycket kostar det att renovera badrum i Malmö?

Priset för att renovera badrum varierar beroende på projektets omfattning och valda material. Medan mindre justeringar kan vara kostnadseffektiva, innebär större ombyggnationer en större investering. Med tanke på badrummets komplexitet, med vatten, elektricitet och rör, är korrekt utförande avgörande för att förhindra framtida problem.

Som certifierade badrumsexperter hos Bertils Renoveringsfirma garanterar vi högkvalitativa renoveringar i enlighet med gällande regelverk. Vi erbjuder även en kostnadsfri offert, så du kan överväga ditt beslut informerat.

En nyinstallerad vask i ett nyrenoverat badrum i Malmö

ROT-avdrag för badrumsrenovering

När du ska renovera ditt badrum kan du dra nytta av ROT-avdraget, vilket ger ett skatteavdrag på 30% av arbetskostnaden, upp till 50 000 kronor per person och år. Observera att avdraget endast gäller arbetskostnad, inte material. För mer information om ROT-avdraget, kontakta oss!

Kan en badrumsrenovering öka värdet på bostaden?

Badrum och kök spelar stor roll för en bostads värde. Ett modernt kök och fräscht badrum kan betydligt öka bostadens attraktionskraft vid försäljning, då många spekulanter värderar nyrenoverade badrum högt. Om du överväger att sälja inom några år, kan ett övervägande om att renovera ditt badrum vara en lönsam investering.

Utöver detta, höjer ett renoverat badrum också hemmets trivselfaktor, oavsett försäljningsplaner.

Vilken budget bör man sätta på renovering av badrum?

Är du i behov av badrumsrenovering i Malmö? Att renovera sitt badrum kan innebära en värdeökning för din fastighet men det är viktigt att slutpriset inte spräcker hål på din budget. Ett fast pris är svårt att lämna eftersom det ofta tillkommer arbete som man inte ser från offertstadiet. Däremot kan man förmedla vilken budget hantverkaren har att röra sig inom för ditt nya badrum. Det kan även vara bra att be renoveringsfirman hålla dig uppdaterad hela vägen under projektets gång.

Vanliga misstag vid en badrumsrenovering

Renovering av badrum är ett omfattande projekt som kräver noggrann planering och expertis. För att undvika vanliga fällor, rekommenderar vi att du studerar ditt nuvarande badrum, överväger den önskade designen och konsulterar experter. Här är några misstag att hålla utkik efter:

Budgetöverskridande: Se till att ha en realistisk budget från början. Osäker på kostnader? Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Opraktiska designval: Tänk på funktion och användning. Skiljer sig behoven mellan ett familjebadrum och ett par-badrum? Överväg lösningar som fler handfat om utrymmet ska delas av flera.

Otillräcklig förvaring: Planera noggrant för förvaringsbehov. Tänk på allt från toalettartiklar till handdukar. Ofta underskattas behovet av görvaring.

Självskerande renovering: Även om det kan vara frestande att göra jobbet själv för att spara pengar, kan detta leda till kostsamma misstag. Överväg att anlita certifierade hantverkare som oss för bästa resultat och säkerhet.

Vi hjälper dig att fixa drömbadrummet!

Valet av byggfirma är avgörande vid en badrumsrenovering. Det kräver tid, och du förtjänar en noggrann och serviceinriktad partner. Hos Bertils Renoveringsfirma är vi specialister på badrumsrenovering i Malmö och sydvästra Skåne. Välkommen till oss!