Kontakta Bertils Renoveringsfirma

Telefon: 040 - 41 66 00
E-post: [email protected]
Adress: Birger Jarlsgatan 41D, 216 11 Limhamn

Badrumsrenovering Malmö

Vi renoverar både stora och små badrum i hela Malmöområdet. Vi har lång erfarenhet och många nöjda kunder. Under årens lopp har vi renoverat alla sorters badrum i Malmö och vi är stolta över de fina resultaten. Vi är transparenta med vår prissättning och erbjuder därför alltid en gratis offert. Vi finns här för våra kunder från idé till färdigt badrum. Vi bollar gärna idéer med dig för att tillsammans hitta de bästa lösningarna för just ditt badrum.

Går du i tankarna att göra en totalrenovering av badrummet, fräscha upp gästtoaletten eller göra mindre ändringar i badrummet? Då har du kommit rätt! Vi på Bertils Renoveringsfirma har många års erfarenhet av badrumsrenovering i Malmö. Under årens lopp har vi renoverat många olika sorters badrum i hela Malmöområdet och därför kan vi idag kalla oss experter på badrumsrenovering. När du anlitar oss kan du känna dig trygg med att renoveringen av ditt badrum sker på bästa sätt.

Att renovera ett badrum är komplext och det är viktig att ta många olika faktorer i beaktning. Materialval, bygglov, rot-avdrag och budget är bara några av många saker som du behöver ha i åtanke. Med bra planering och erfarna hantverkare kan du få det badrum som du drömmer om och samtidigt hålla nere kostnaderna. Vi på Bertils Renoveringsfirma kan renovera både stora och små badrum i Malmö till ett bra pris. Vi hjälper dig att renovera badrummet så att det uppfyller dina förväntningar!

Överlåt badrumsrenoveringen åt en professionell renoveringsfirma

För bästa resultat bör du överlåta din badrumsrenovering i Malmö till en byggfirma med många års erfarenhet av just renovera badrum. När du anlitar oss kan du känna dig trygg med att badrumsrenoveringen utförs på bästa möjliga sätt. Vi tar hand om renoveringen från början till slut och lämnar självklart garanti på vårt arbete.

Det finns många fördelar med att anlita en professionell byggfirma med badrumsexpertis. Dels så ser vi till att badrummet blir estetiskt tilltalande enligt dina önskningar. Vi ser även till att resultatet blir hållbart. Badrum är komplexa ytor med både vatten och elektricitet. Därför är det mycket viktigt att arbetet utförs med precision av proffs. Vi är alltid extremt noga när vi renoverar badrum och ser till att inget lämnas åt slumpen. Vi ser till att underliggande skikt är täta och säkra. Nöjda kunder är fokus för oss på Bertils Renoveringsfirma. Vi gör allt för du ska kunna känna dig trygg vid din renovering av badrum.

När du anlitar en professionell byggfirma som Bertils Renoveringsfirma överlåter du även ansvaret. Vi tar ett helhetsansvar vid badrumsrenovering eller ombyggnation och lämnar garanti på arbetet. Med oss kan du känna dig trygg med att din badrumsrenovering i Malmö med omnejd utförs enligt alla branschregler och standarder. Givetvis följer även våra duktiga samarbetspartners alla regler. Våra främsta samarbetspartners är Konradssons Kakel, Kakelcentralen och Höganäs kakel, men vi samarbetar även med andra aktörer på marknaden.

En badrumsrenovering utfört av Bertils Renoveringsfirma

Självklart hjälper vi dig även med design, materialval, planlösning, utrustning, belysning och allt som har med badrummet att göra. Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning där vi går igenom dina önskemål, planlösningen för det befintliga badrummet och idéer på hur badrummet kan förbättras. Vi gör alltid ett hembesök innan vi påbörjar arbetet för att säkerställa att renoveringen utförs på bästa sätt. Hör av dig till oss så berättar vi mer hur vi kan hjälpa dig från första idé till färdig installation.

Att tänka på inför en badrumsrenovering Malmö

En badrumsrenovering är ett omfattande projekt som kräver både kunskap och planering. Ju mer planering och förarbete, desto bättre brukar slutresultatet bli. Även om du anlitar en professionell byggfirma till ditt badrumsprojekt är det många frågor som dyker upp.

Badrumsrenovering i Malmö av Bertils Renoveringsfirma


Det finns en hel del att tänka på inför renoveringen. Design, inredning, material, färg, belysning, ventilation, konstruktion och utförande är bara några av många aspekter att ta hänsyn till. Du måste även bestämma hur mycket pengar du vill lägga på renoveringen. För att göra det lättare för dig att planera din badrumsrenovering har vi sammanställt en checklista med saker att tänka på:

Badrummets storlek

Börja med att ta reda på den grundläggande informationen om ditt befintliga badrum. Hur stort är det? Mät upp badrummet så exakt som möjligt. Mät även höjden och avståndet till eventuella fönster och fast inredning. Rita gärna upp ytan så detaljerat som möjligt. En ritning är mycket användbar både för din egen planering och för att beskriva dina önskemål till hantverkare. Ytan är avgörande för att gå vidare och planera vilka förändringar som kan göras.

Sätt en budget

Innan du drömmer dig bort och planerar en storslagen badrumsrenovering är det viktigt att sätta en budget för projektet. En badrumsrenovering behöver inte kosta skjortan, men om du vill ha ett lyxigt badrum med dyra material så kan kostnaderna snabbt dra iväg. Mer omfattande renoveringar kommer såklart också att kosta mer än en lättare uppfräschning. Budgeten kan avgöra vilka delar av badrummet som du prioriterar vid renoveringen.

Om du är osäker på vad en badrumsrenovering i Malmö kostar är du alltid välkommen att kontakta oss för ett gratis prisförslag. Baserat på dina önskemål och ditt befintliga badrum skickar vi en offert så att du vet vad ditt nya badrum kommer att kosta. Vi hjälper dig även att hitta lösningar så att renoveringen passar din budget.

Bestäm stilen med moodboard

Vilken stil vill du ha i ditt badrum? Det finns massor av olika badrumsstilar, exempelvis:

  • Minimalistiskt
  • Modernt
  • Klassiskt
  • Romantiskt & lantligt
  • Svartvitt
  • Industriellt
  • Retro
  • Naturnära
Ett nyrenoverat badrum

Ett nyrenoverat badrum i en annan vinkel


Det finns massor med inspiration både i inredningstidningar och online via bloggar och sociala medier. Gör gärna en moodboard med olika bilder som du gillar. En moodboard är ett slags kollage där du samlar idéer, bilder, färger, materialprover och annan inspiration för att tydliggöra det övergripande konceptet. Moodboards gör det enklare att förmedla rätt känsla och stil, vilket kan underlätta både för din planering och för oss som byggfirma när vi tillsammans diskuterar renoveringsarbetet.

Material

Att välja material till badrummet är både roligt och utmanade. Materialvalet beror till stor del på din budget och vilken stil du vill ha i ditt badrum. När det kommer till tätskiktet som skyddar mot fukt så är materialvalen mer eller mindre desamma. Det är framför allt ytskiktet som kan variera med kakel, klinkers, tapet och andra material.

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt material till just ditt badrum. Vi har många skickliga samarbetspartners med ett brett utbud av material och färger. Bertils Renoveringsfirma samarbetar bland annat med Konradssons Kakel, Kakelcentralen och Höganäs kakel.

Belysning

Ljussättningen i badrummet är avgörande för att skapa rätt stämning. Vi är experter på badrumsbelysning och hjälper dig gärna att hitta rätt belysning till just ditt badrum. Oavsett om du vill ha spotlights, lysrör eller andra sorters lampor så kan vi se till att belysningen blir enligt dina önskemål. Vi kan även ge dig tips om olika strömbrytare och var eluttagen bör placeras för att skapa ett vackert och funktionellt badrum.

Planlösning och detaljer

Det finns många andra faktorer att ta i beaktning när du ska renovera badrum i Malmö. Bland annat bör du överväga om badrummets planlösning ska ändras helt, delvis eller inte alls. Du bör även tänka igenom följande viktiga detaljer:

Golvvärme - Vill du ha golvvärme i ditt nya badrum? Golvvärme är en förhållandevis liten kostnad som ger en mysig känsla till rummet.

Golvbrunn - Behöver du ändra golvbrunnens placering för att uppnå dina önskemål? Det lättaste är att anpassa renoveringen efter golvbrunnens placering för att undvika nya rördragningar och andra omfattande ändringar.

Bertils Renoveringsfirma logotyp

Ingenting är dock omöjligt och vi hjälper dig att ändra din golvbrunn om du önskar.

Väggnära golvbrunn - Under senare år har det blivit mer och mer populärt med väggnära brunnar. Estetiskt är det en klar vinnare, och det möjliggör att ni kan ha golvvärme över hela golvet. Det går även att dölja brunnen under klinkers.

Rörbyte - Är det dags att byta ut rören i samband med renoveringen? Rören bör med fördel bytas ut med jämna mellanrum och renoveringen kan vara ett bra tillfälle.

Proffshjälp eller göra själv?

Det krävs tålamod, kunskap och precision för att lyckas med en badrumsrenoveringen. Om du är händig kan du göra särskilda kosmetiska ändringar själv, men det rekommenderas starkt att låta en byggfirma sköta projektet åt dig.

Oftast krävs det kakelsättare, VVS-installatör och andra hantverkare för att montera inredning, gjuta golv, dra rör, sätta kakel och installera belysning. Vissa delar av renoveringsarbetet kräver specialkompetens och erfarenhet, exempelvis installering av elektriska enheter. Det är dessutom viktigt att vissa delar av renoveringen utförs av behöriga elektriker eller en VVS montör för att försäkringen ska gälla om olyckor inträffar eller skador uppstår. Tänk på att elarbeten och rördragning i våtrum alltid måste utföras av en certifierad hantverkare med rätt kompetens. Har du koll på alla regler och rekommendationer som gäller vid en badrumsrenovering? Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Hur mycket kostar det att renovera badrum?

Kostnaden för badrumsrenoveringen beror på hur omfattande projektet är och vilka material du vill använda. En mindre uppfräschning av badrummet är oftast inte så dyrt, men en totalrenovering eller stora ändringar kostar en del. Badrummet är ett komplext utrymme med rör, vatten och elektricitet. Det är mycket viktigt att renoveringen sker på rätt sätt för att undvika skador och olyckor i framtiden. Kontakta oss för en offert när du ska renovera badrum i Malmö.

Bertils renoveringsfirma är en certifierad firma med badrum som expertis. När du anlitar oss kan du vara säker på att renoveringen utförs på rätt sätt i enlighet med rådande regelverk. Givetvis erbjuder vi en gratis offert så att du i lugn och ro kan studera kostnaderna innan du fattar ett beslut.

En nyinstallerad vask i ett nyrenoverat badrum i Malmö


Glöm inte att du kan utnyttja ROT-avdraget när du ska renovera ditt badrum. ROT-avdraget är ett skatteavdrag för arbetskostnaden. Det innebär att du kan dra av 30 procent av arbetskostnaden upp till 50.000 kronor per person när du anlitar behöriga hantverkare för arbetet. Endast arbetskostnader berättigar avdrag. Du kan således inte göra avdrag för materialkostnader. Vill du veta mer om hur ROT-avdraget fungerar? Kontakta oss så berättar vi mer!

Kan en badrumsrenovering öka värdet på bostaden?

Badrum och kök anses ha störst påverkan på bostadens värde. Ett trevligt kök och ett fräscht badrum ger bostaden ett rejält lyft och kan därför vara gynnsamt vid en framtida försäljning av bostaden. Många bostadsspekulanter är villiga att betala extra för ett stort och nyrenoverat badrum. Därför kan en badrumsrenovering vara en bra investering om du planerar att sälja inom ett par år.

En renovering av badrummet ökar trivseln i hemmet och är därför en investering i ditt välmående, oavsett om du planerar att sälja eller inte. Genom att renovera gästtoaletten och badrummet kan din bostad få det lyft den behöver.

Vanliga misstag vid en badrumsrenovering

Att renovera badrummet är ett stort projekt som kräver planering, tålamod och kunskap. Det är viktigt att noggrant studera det befintliga badrummet och den önskade planlösningen samt ta hjälp av badrumsexperter för att undvika några av de vanliga misstagen. Här listar vi några misstag som lätt går att undvika med god planering:

Orealistisk budget. En badrumsrenovering kostar pengar och det är därför viktigt att du har en realistisk budget när du sätter igång. Om du vill veta vad de olika momenten i renoveringen kommer att kosta är du välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Opraktiska lösningar. En planlösning måste vara funktionell och genomförbar. Du bör tänka igenom hur badrummet ska användas och vilka som ska använda det. Är det ett familjebadrum eller ett badrum för två vuxna? Om det är många personer som ska använda badrummet kan det exempelvis vara en bra idé att installera fler handfat.

För lite förvaring. Glöm inte att tänka igenom förvaringen i ditt badrum inför renoveringen! Vad ska förvaras i badrummet? Endast toalettartiklar eller även nytvättade handdukar? Oftast behövs det mer förvaring än vad de flesta räknar med.

Försök inte göra arbetet själv. Många vill gärna göra så mycket som möjligt själva för att minska kostnaden, men det kan i slutändan bli en dyr historia. Kakelsättning och andra moment i badrumsrenoveringen är mycket tidskrävande och kräver tålamod och kunskap. Risken för olyckor och problem ökar om du gör det själv. Anlita istället certifierade hantverkare som garanterar att arbetet utförs på rätt sätt.

Vi hjälper dig att fixa drömbadrummet!

Att välja rätt byggfirma är kanske en av de viktigaste sakerna vid en badrumsrenovering. Att renovera badrum tar lång tid och det är viktigt att du väljer en serviceorienterad och noggrann byggfirma som passar ditt behov. Vi på Bertils Renoveringsfirma är experter på badrumsrenovering Malmö.

Välkommen till oss!