Badrumsrenovering Malmö

Går du i tankarna att göra en totalrenovering av badrummet eller fräscha upp gästtoaletten? Då har du kommit rätt! Bertils Renoveringsfirma är experter på renovering av badrum. Vi utgår från Limhamn, Malmö men utför renoveringar i hela sydvästra Skåne. Vi renoverar allt från stora exklusiva badrum till mindre gästtoaletter. Alla projekt inom våtutrymmen som t.ex. badrum, wc eller tvättstuga är vi på Bertils Renoveringsfirma riktigt duktiga på.

Vi har lång erfarenhet av renoveringar av badrum och många nöjda kunder. Under årens lopp har vi renoverat alla sorters badrum och vi är mycket stolta över de fina resultaten. Med en transparent prissättning, erbjuder vi alltid en gratis offert. Vi finns här för våra kunder från idé till färdigt badrum. Behöver ni bolla idéer finns vi här för er för att tillsammans hitta de bästa lösningarna för just ditt badrum.

Nytt badrum i tre steg

1. Kostnadsfritt besök

För att kunna lämna en korrekt offert, behöver vi komma hem till er för att diskutera er kommande badrumsrenovering. Här går vi igenom era önskemål och idéer och vilka lösningar vi kan erbjuda.

Utifrån era val, lämnar vi sedan en kostnadsfri offert.

Ta kontakt med oss via formuläret eller ring oss direkt för att boka möte.

2. Val av inredning & plattor

Vi har självklart gott samarbete med flera återförsäljare av inredning och plattor i Malmö.

I butikerna kommer ni få den hjälp och inspiration ni behöver för att  kunna välja inredning inför er kommande renovering.

3. Nytt badrum

Vid ett godkännande av offerten, planerar vi tillsammans fram ett startdatum som passar. Badrumsrenoveringen beräknas ta ca 3 veckor, beroende  på badrummets storlek och utförande.

Med all kompetens under samma tak

Fördelen med att anlita oss är att vi besitter den kompetens och behörigheter som krävs att renovera ditt våtutrymme.

Vid en badrumsrenovering krävs både elektriker, VVS-montör, plattsättare och snickare.

Vi tillhandahåller all den kompetens, vilket innebär att ni inte behöver anlita externa företag. För våra kunder skapar det en smidig process och större trygghet.

Lång erfarenhet

Vi på Bertils Renoveringsfirma har många års erfarenhet av våtutrymmen i, och runt omkring Malmö. Under årens lopp har vi renoverat många olika sorters badrum i hela Malmöområdet och därför kan vi idag kalla oss experter. När du anlitar oss kan du känna dig trygg med att renoveringen av ditt badrum sker på bästa sätt.

Att renovera ett badrum är komplext och det är viktigt att ta många olika faktorer i beaktning. Materialval, bygganmälan, rot-avdrag och budget är bara några av många saker som du behöver ha i åtanke. Med bra planering och erfarna hantverkare kan du få det badrum som du drömmer om och samtidigt hålla nere kostnaderna. Vi på Bertils Renoveringsfirma kan renovera både stora och små badrum i Malmö och sydvästra Skåne till ett bra pris. Vi hjälper dig att renovera badrummet så att det uppfyller dina förväntningar!

Överlåt badrumsrenoveringen åt ett proffs

För bästa resultat bör du överlåta din badrumsrenovering i Malmö med omnejd till en firma med många års erfarenhet inom just renovering av badrum. När du anlitar oss kan du känna dig trygg med att badrumsrenoveringen utförs på bästa möjliga vis. Vi tar hand om renoveringen från början till slut och lämnar självklart garanti på vårt arbete.

Det finns många fördelar med att anlita ett proffs med badrumsexpertis. Dels så ser vi till att badrummet blir estetiskt tilltalande enligt dina önskningar. Vi ser även till att resultatet blir hållbart. Badrum är komplexa ytor med både vatten och elektricitet. Därför är det mycket viktigt att arbetet utförs nogrant och med precision. Vi är alltid extremt noga när vi renoverar badrum och ser till att inget lämnas åt slumpen. Vi ser till att underliggande skikt är täta och säkra. Nöjda kunder är fokus för oss på Bertils Renoveringsfirma. Vi gör allt för du ska kunna känna dig trygg vid renoveringen.

När du anlitar en professionell byggfirma som Bertils Renoveringsfirma överlåter du även ansvaret. Vi tar ett helhetsansvar vid badrumsrenovering eller ombyggnation och lämnar alltid garanti på arbetet. Med oss kan du känna dig trygg med att din badrumsrenovering i Malmö med omnejd utförs enligt alla branschregler och standarder. Våra främsta samarbetspartners är Konradssons Kakel, Kakelcentralen och Höganäs kakel, men vi samarbetar även med andra aktörer på marknaden.

Vi håller oss alltid uppdaterade om den senaste teknologin och verktygen inom renoveringar. Våra samarbetspartners är valda med omsorg efter deras stabilitet. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga med materialet de får, och att det blir levererat inom den angivna tidsramen.

En badrumsrenovering utfört av Bertils Renoveringsfirma

Design, tillval och planlösning

Självklart hjälper vi dig även med design, tillval, planlösning, utrustning, belysning och allt som har med badrummet att göra med hjälp av våra kunniga partners. Du är varmt välkommen att kontakta oss. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning där vi går igenom dina önskemål, planlösningen för det befintliga badrummet och idéer på hur badrummet kan förbättras. Vi börjar med ett hembesök innan renovering påbörjas för att säkerställa att allt kan utföras på bästa sätt. Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig från första idé till färdig installation.

Att tänka på inför en badrumsrenovering Malmö

En badrumsrenovering är ett omfattande projekt som kräver både kunskap och planering. Ju mer planering och förarbete, desto bättre brukar slutresultatet bli. Även om du anlitar en professionell firma till ditt badrumsprojekt är det många frågor som dyker upp.

Badrumsrenovering i Malmö av Bertils Renoveringsfirma

Det finns en hel del att tänka på inför renoveringen. Design, inredning, tillval, färg, belysning, ventilation, konstruktion och utförande är bara några av många aspekter att ta hänsyn till. Du måste även bestämma hur mycket pengar du vill lägga på renoveringen. För att göra det lättare för dig att planera din badrumsrenovering har vi sammanställt en checklista med saker att tänka på:

Badrummets storlek

Börja med att ta reda på den grundläggande informationen om ditt befintliga badrum. Hur stort är det? Mät upp badrummet så exakt som möjligt. Mät även höjden och avståndet till eventuella fönster och fast inredning. Rita gärna upp ytan så detaljerat som möjligt. En ritning är mycket användbar både för din egen planering och för att beskriva dina önskemål till oss. Ytan är avgörande för att gå vidare och planera vilka förändringar som kan göras.

Sätt en budget

Innan du drömmer dig bort och planerar en storslagen badrumsrenovering är det viktigt att sätta en budget för projektet. Badrumsrenoveringar behöver inte kosta skjortan, men om du vill ha ett lyxigt badrum med dyra material så kan kostnaderna snabbt dra iväg. Mer omfattande badrumsrenoveringar kommer såklart också att kosta mer än en lättare uppfräschning. Budgeten avgörs efter vilka tillval du väljer (så som spottar, golvvärme osv) vid renoveringen.

Om du är osäker på vad en badrumsrenovering kostar är du alltid välkommen att kontakta oss för ett gratis prisförslag. Baserat på dina önskemål och ditt befintliga badrum skickar vi en offert så att du vet vad ditt nya badrum kommer att kosta. Vi hjälper dig även att hitta lösningar så att renoveringen passar din budget.

Vilken stil vill du ha i ditt badrum? Det finns massor av olika badrumsstilar, exempelvis:

  • Minimalistiskt
  • Modernt
  • Klassiskt
  • Romantiskt & lantligt
  • Svartvitt
  • Industriellt
  • Retro
  • Naturnära
Ett nyrenoverat badrum

Ett nyrenoverat badrum i en annan vinkel

Ta med en moodboard till våra partners

Det finns massor med inspiration både i inredningstidningar och online via bloggar och sociala medier. Gör gärna en moodboard med olika bilder som du gillar. En moodboard är ett slags kollage där du samlar idéer, bilder, färger, materialprover och annan inspiration för att tydliggöra det övergripande konceptet. Moodboards gör det enklare att förmedla rätt känsla och stil, vilket kan underlätta både för din planering och för våra partners när vi tillsammans diskuterar renoveringsarbetet.

Tillval till inredningen

Att välja tillval till inredning för badrummet är både roligt och utmanande. Tillvalet beror till stor del på din budget och vilken stil du vill ha i ditt badrum. När det kommer till tätskiktet som skyddar mot fukt så är vi godkända av Byggkeramikrådet att utföra. Det är framför allt ytskiktet som kan variera med kakel, klinkers, granitkeramik och andra val.

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt tillval till just ditt badrum. Vi har många skickliga samarbetspartners med ett brett utbud av tillval och färger som ni kan välja mellan. Bertils Renoveringsfirma samarbetar bland annat med Konradssons Kakel, Kakelcentralen och Höganäs kakel.

Belysning

Ljussättningen i badrummet är avgörande för att skapa rätt stämning. Vi har stor erfarenhet av badrumsbelysning och hjälper dig gärna att hitta rätt belysning till just ditt badrum. Oavsett om du vill ha spotlights eller andra sorters lampor så kan vi se till att belysningen blir enligt dina önskemål. Vi kan även ge dig tips om olika strömbrytare och var eluttagen bör placeras för att skapa ett vackert och funktionellt badrum.

Planlösning och detaljer

Det finns många andra faktorer att ta i beaktning när du ska renovera badrum. Bland annat bör du överväga om badrummets planlösning ska ändras helt, delvis eller inte alls. Du bör även tänka igenom följande viktiga detaljer:

Golvvärme

Vill du ha golvvärme i ditt nya badrum? Golvvärme är en förhållandevis liten kostnad som ger en mysig känsla till rummet.

Golvbrunn

Behöver du ändra golvbrunnens placering för att uppnå dina önskemål? Det är inte alltid det går att flytta en golvbrunn till en exakt önskad plats. I lägenheter kan det vara mer specifikt var man kan placera en golvbrunn, medans i hus med skivkonstruktion är det vanligare att man kan placera brunnen där man önskar.

Golvbrunnar äldre än 1990 ska bytas ut, och då har du möjlighet att lägga din personliga "touch". Detta till en liten kostnad i förhållande till totalkostnaden för ett helt nytt badrum. En enkel tumregel att följa är att var tionde år bör man se över och potentiellt byta ut.

Om du bor i en BRF så kan det vara att de står för denna kostnaden. Ett tips från oss är att alltid kolla med din förening om de står för brunnsbytet.

Väggnära golvbrunn

Under senare år har det blivit populärt med väggnära brunnar. Estetiskt är det en klar vinnare, och det möjliggör att ni kan ha golvvärme över hela golvet. Det går även att dölja brunnen under klinkers.

Rörbyte

Är det dags att byta ut rören i samband med renoveringen? Rören bör med fördel bytas ut med jämna mellanrum och renoveringen kan vara ett bra tillfälle.

Är Relining utförd i avloppsstammarna så bör du kolla med föreningen (eller direkt med relingsbolaget) vilka åtgärder dem rekommenderar så garantin stämmer gällande den utförda relingen.

Professionell hjälp

Det krävs tålamod, kunskap och precision för att lyckas med en badrumsrenovering. Om du är händig kan du göra särskilda kosmetiska ändringar själv, men det rekommenderas starkt att låta en erfaren firma som oss sköta projektet åt dig.

Oftast krävs det olika sorters hantverkare för att montera inredning, gjuta golv, dra rör, sätta kakel och installera belysning. Vissa delar av renoveringsarbetet kräver specialkompetens och erfarenhet, exempelvis installation av elektriska enheter. Det är dessutom viktigt att tätskikt sätts av en behörig firma, såsom oss, för att försäkringen ska gälla om olyckor eller skador uppstår, likaså gäller för elarbeten och rördragning i våtrum som alltid måste utföras av en certifierad hantverkare med rätt kompetens. Har du frågor om regler och rekommendationer som gäller vid badrumsrenoveringar? Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Byggkeramikrådet

Bertils Renoveringsfirma (Woltan AB) är självklart medlem i Byggkeramirådet (BKR). Detta borgar för en trygghet för dig som kund att vi utför våra arbeten enligt rådande bestämmelser.

Hur mycket kostar det att renovera badrum?

Kostnaden för badrumsrenoveringen beror på hur omfattande projektet är och vilka material du vill använda. En mindre uppfräschning av badrummet är oftast inte så dyrt, men en totalrenovering eller stora ändringar kostar en del. Badrummet är ett komplext utrymme med rör, vatten och elektricitet. Det är mycket viktigt att renoveringen sker på rätt sätt för att undvika skador och olyckor i framtiden. Kontakta oss för en offert när du ska renovera badrum i Malmö.

Bertils Renoveringsfirma är en certifierad firma med badrum som expertis. När du anlitar oss kan du vara säker på att renoveringen utförs på rätt sätt i enlighet med rådande regelverk. Givetvis erbjuder vi en gratis offert så att du i lugn och ro kan studera kostnaderna innan du fattar ett beslut.

En nyinstallerad vask i ett nyrenoverat badrum i Malmö

ROT-avdrag för badrumsrenovering

Kom ihåg att du kan utnyttja ROT-avdraget när du ska renovera ditt badrum. ROT-avdraget är ett skatteavdrag för arbetskostnaden. Det innebär att du kan dra av 30 procent av arbetskostnaden upp till 50 000 kronor per person och år när du anlitar behöriga hantverkare för arbetet. Endast arbetskostnader berättigar avdrag. Du kan således inte göra avdrag för materialkostnader. Vill du veta mer om hur ROT-avdraget fungerar? Kontakta oss så berättar vi mer!

Kan en badrumsrenovering öka värdet på bostaden?

Badrum och kök anses ha störst påverkan på bostadens värde. Ett trevligt kök och ett fräscht badrum ger bostaden ett rejält lyft och kan därför vara gynnsamt vid en framtida försäljning av bostaden. Många bostadsspekulanter är villiga att betala extra för ett stort och nyrenoverat badrum. Därför kan en badrumsrenovering vara en bra investering om du planerar att sälja bostaden inom några år.

En renovering av badrummet ökar trivseln i hemmet och är därför en investering i ditt välmående, oavsett om du planerar att sälja eller inte. Genom att renovera badrum och andra våtutrymmen kan din bostad få det lyft som behövs.

Vanliga misstag vid en badrumsrenovering

Att renovera badrummet är ett stort projekt som kräver planering, tålamod och kunskap. Det är viktigt att noggrant studera det befintliga badrummet och den önskade planlösningen samt ta hjälp av badrumsexperter för att undvika några av de vanliga misstagen. Här listar vi några misstag som lätt går att undvika med god planering:

Orealistisk budget

En badrumsrenovering kostar pengar och det är därför viktigt att du har en realistisk budget när du sätter igång. Om du vill veta vad de olika momenten i renoveringen kommer att kosta är du välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Opraktiska lösningar

En planlösning måste vara funktionell och genomförbar. Du bör tänka igenom hur badrummet ska användas och vilka som ska använda det. Är det ett familjebadrum eller ett badrum för två vuxna? Om det är många personer som ska använda badrummet kan det exempelvis vara en bra idé att installera extra handfat.

För lite förvaring

Kom ihåg att tänka igenom förvaringen i ditt badrum inför renoveringen! Vad ska förvaras i badrummet? Endast toalettartiklar eller även nytvättade handdukar? Oftast behövs det mer förvaring än vad de flesta räknar med.

Försök att inte göra arbetet själv

Många vill gärna göra så mycket som möjligt själva för att minska kostnaden, men det kan i slutändan bli en dyr historia. Kakelsättning och andra moment i badrumsrenoveringen är mycket tidskrävande, det kräver också både tålamod och kunskap. Risken för olyckor och problem ökar om du gör det själv. Anlita istället oss, vi är certifierade hantverkare som garanterar att arbetet utförs på rätt sätt.

Vi hjälper dig att fixa drömbadrummet!

Att välja rätt byggfirma är kanske en av de viktigaste sakerna vid en badrumsrenovering. Att renovera badrum tar lång tid och det är viktigt att du väljer en serviceorienterad och noggrann firma som passar ditt behov. Vi på Bertils Renoveringsfirma är experter på badrumsrenovering Malmö och resten av sydvästra Skåne. Välkommen till oss!